Engeland reis TTO brugklassen *UPDATE*

Geschreven door David Geleynse op March 11th, 2014

Op dit moment verblijven T1M, T1H en T1V in Engeland. Hier maken de leerlingen diverse uitstapjes, krijgen Engelse les en maken kennis met de Engelse cultuur.

Elise Smidt (5H) is mee om haar broertje te begeleiden en geeft dagelijks onderaan deze pagina een impressie van wat de leerlingen allemaal meemaken!

Klik HIER voor een compilatie van de genomen foto’s!

Maandag:

Zes uur ‘ s ochtends, de TTO brugklassers zitten vol gezonde spanning in de bus, klaar om te vertrekken. Er is gedag gezegd tegen de ouders en broers/zussen. De bus vertrekt en iedereen kijkt nog even achterom om te zwaaien. De reis naar Engeland is begonnen!

Na een aantal uur rijden komen we aan in Frankrijk waar we na even wachten met de trein de oversteek naar The UK maken.
Best apart hoor, met een bus in een trein!

Eenmaal in Engeland rijden we naar het stadje Canterbury, waar we een paar uur rond kijken en alvast de eerste souvenirs kopen. De kinderen gingen op onderzoek uit en al snel waren de Starbucks en McDonalds gevonden.

Het is nog een aantal uur rijden naar het pension waar we zullen verblijven en aan het eind van de middag arriveren we in Stowmarket, onze verblijfplaats voor de komende week.

De kamers zijn aangewezen en iedereen heeft zijn koffer in de kamers gelegd.
Buiten moet iedereen in één rechte lijn gaan staan voor het avond eten. Na zo’n lange dag heeft iedereen wel trek gekregen en dus komt dit niet heel ongelegen.

Na het eten volgt er nog een rondleiding over het terrein en iedereen mag zijn gang gaan. Er wordt tafeltennis en tafelvoetbal gespeeld, ook de docenten vinden dit erg leuk! Maar….. om 21 uur moet het stil zijn en om 22 uur moeten de kinderen op bed liggen.

Dinsdag

Vandaag zijn we naar Bury St. Edmunds geweest. We kregen een rondleiding door het stadje waar de geschiedenis verteld werd. Die rondleiding ging door een tuin en uiteindelijk kwamen we uit bij ruïnes die uit de 11e eeuw stamden.

Later, nadat de route van de rondleiding gelopen was, mocht iedereen de stad in. Shoppen!!!


Nadat iedereen ’s avond had gegeten, was er een navigatieopdracht. De kinderen werden in groepen opgedeeld en elke groep kreeg een kaart met daarop de route die ze moesten lopen. Door drassige weilanden. Welke groep is als eerste weer terug?

Dat blijkt nog best lastig te zijn, de goede route volgen, want sommige groepen zijn wel meer dan een keer de weg kwijt geraakt.

Woensdag

Een dag naar Cambridge.

’s Ochtends vertrekken we met de bus naar Cambridge, waar we een hele dag door zullen brengen.

Nadat we aankomen splitsen we op in twee groepen. Een groep krijgt eerst een rondleiding door de stad en de andere groep gaat ‘punting’. Met een bootje door de grachten langs de grote universiteiten van Cambridge. Kings College en Trinity College, de mooie gebouwen waren goed te zien.

Ook was het wel erg fijn dat het heerlijk weer was. Blauwe lucht met een zonnetje.


Deze avond hadden we een kampvuur. En zoals bij elke kampvuur werd er natuurlijk ook gezongen en werd er een verhaal verteld. Tenslotte kregen de kinderen nog de kans om hun eigen marshmallow te roosteren boven het vuur. Hierna dwaalden iedereen rustig af richting de kamers. Waar het in het begin nog erg rumoerig was sliepen de kinderen daarna snel na deze vermoeiende dag.

Elise Smidt

Geef een reactie