Rome 2012: Een lang weekend ‘La dolce vita’.

Geschreven door David Geleynse op March 10th, 2012

Donderdagochtend 5:15.Op een moment wanneer een normaal mens nog rustig van zijn nachtrust geniet, staan de gymnasiumleerlingen van V5 en V6 al in de vertrekhal van de luchthaven Zestienhoven (officieel Rotterdam-The Hague Airport, maar we blijven standvastig)..

429221_350014061704902_100000889321014_1060379_801038014_n_1_
Met meer bepakking dan een soldaat tijdens D-day en een gezonde dosis ochtendhumeur zijn zij gereed om na al die jaren extra uren en huiswerk eindelijk eens de lusten van het gymnasium te kunnen proeven: de Romereis. Na een kort afscheidsmoment verdwijnen de leerlingen en hun twee begeleiders ( mevrouw Stücken en mevrouw Kwakernaak)achter de douane en volgt er een prima vlucht naar de eeuwige stad. Daar aangekomen kunnen de leerlingen niet eerst, o wat toepasselijk, op hun lauweren rusten. Een druk programma wacht hen 5 dagen lang, met onder andere het Circus Maximus, de Sint-Pieter, het Forum Romanum en alle andere monumenten die Rome zo beroemd maken. Het ene gebouw is nog mooier dan het andere en de leerlingen( en hun begeleiders) genieten dan ook met volle teugen. Ook Jupiter in de eigen persoon helpt een handje mee, want de weergod zendt Rome onverwacht goed weer voor het jaargetijde. Naast schitterende kunstwerken uit lang vervlogen tijden maken de leerlingen ook kennis met het moderne Italiaanse leven. We kunnen dan ook in sommige gevallen spreken over een cultuurshock, want enkele typische Italiaanse gebruiken als geld vragen voor het bestek in een restaurant en de onvermijdelijke Hindoestaanse straatverkopers met de bijbehorende prullaria doen menig wenkbrauw fronzen. Desondanks dat wordt er vooral plezier gemaakt, en blijken ook de begeleiders hun wilde haren nog niet kwijt te zijn( gestolen bestek!). Na enkele fantastische dagen moet de groep maandagavond helaas vertrekken om weer verplicht plaats te nemen in de onvermijdelijke schoolbanken. Ondanks dat zijn zij naast flink wat armer ook een ervaring rijker die ze hun hele verdere leven nog bij zich zullen dragen.


Klik HIER voor de foto’s.


Rob de Ligt

V6A


Geef een reactie