WK 2010: Hup Holland Hup!

Geschreven door salberts93 op June 11th, 2010

Ja zowaar nog een column op ‘t Groen.nl. Het is wel duidelijk dat de terugkeer van de schoolkrant de schoolsite een beetje overbodig heeft gemaakt. Misschien is het wel beter als er een paar redacteurs voor Groenvoer ook een beetje gaan schrijven voor ‘t Groen.nl. Het blijft toch internet hè, modern en cool. Daarom heb ik maar besloten dat ik maar eens de eerste Groenvoer redacteur moest zijn die zich ging bemoeien met ‘t Groen.nl. Waarom dit? Nou ja hier kan ik al mijn columns wel kwijt. In Groenvoer kan dat niet, omdat als al mijn stukken erin zouden komen, zou het een ongeveer net zo dunne schoolkrant worden alleen dan meer een soort Steve-krant. Zelfs ik kon accepteren dat dat niet helemaal de bedoeling was. Je zou toch verwachten dat de andere redacteurs ongeveer even veel schrijven voor Groenvoer. Nou, de meeste redacteurs van Groenvoer nemen hun taak ongeveer net zo serieus als de redacteurs voor deze site. Het verschil is alleen dat Groenvoer een deadline heeft, en dus moet er wel iets ingeleverd worden en komt er sowieso wel iets op papier.


Maar ik zou graag even na deze korte introductie van pak hem beet 200 woorden naar mijn punt willen gaan. Het WK voetbal. Vrijdag is het zover, dan gaat Zuid-Afrika het WK openen met een wedstrijd tegen Mexico. Nederland zal dan maandag zijn eerste wedstrijd spelen tegen Denemarken. Aaaaaah Denemarken zeggen de meeste mensen. Makkie! Helaas voor Nederland ziet het ernaar uit dat Tomasson, je weet wel, die vedette van Feyenoord uit Rotterdam, zal spelen. Tomasson is een meester in het afronden van losgelaten ballen. Een paar jaar geleden met de luxe van een keeper als Edwin van der Sar, was dat geen probleem. Zelfs een bal die van binnen het doelgebied vol kracht op de kruising gemikt was wist Van der Sar nog klemvast te pakken. Helaas is Van der Sar gestopt met keepen voor het Nederlands Elftal en hij is vervangen door een andere keeper. Dit schepsel heet Maarten Stekelenburg en heeft in een catastrofaal zwakke competitie als de Nederlandse eredivisie 20 doelpunten om zijn oren gekregen. Hij is de meester in ballen loslaten. Dus Tomasson scoort gewoon 6 keer ofso, en dan wordt het in totaal 8-2 voor Denemarken.


Van der Sar: een echte keeper!


Persoonlijk snap ik niet dat Bert van Marwijk niet gewoon Buffon heeft opgeroepen voor het Nederlandse team. Ik bedoel, hij kan Italiaans zijn en hoogstwaarschijnlijk niet mogen spelen voor Nederland, maar niet geprobeerd is altijd mis. Daarnaast hebben we in Nederland natuurlijk het jeugdtalent van Feyenoord, Erwin Mulder, en de trouwe sluitpost van ADO Den Haag, Ricky van der Bergh, tot onze beschikking. Ricky van der Bergh speelt soms ook als veldspeler, maar Noord-Korea heeft ook een aanvaller als 3e keeper. Wat is dan precies het probleem voor ons om Ricky van der Bergh als derde keeper mee te nemen? Geen eerste keeper, want Buffon en Erwin Mulder vind ik net iets beter dan Van der Bergh.


In de verdediging is het natuurlijk ook drama voor Nederland. Nederland heeft stuk voor stuk verdedigers die eigenlijk niet meekunnen op WK-niveau. Sterker nog, ze kunnen amper mee op Hongarije-niveau. Dan is natuurlijk het eerste wat je doet, er eentje weghalen en er een spits voor in de plaats zetten. Het liefst John Heitinga, die heeft zo’n rotkop dat hij kinderen afblaft omdat ze aan zijn auto zitten waarvan hij er thuis nog een stuk of 7 van heeft staan. Dan zet je dus Heitinga op de bank, verdedigen kan hij toch niet, en zet je gewoon onze beste 5 spelers in de aanval: voorin Van Persie en Kuyt, en daarachter Elia, Van der Vaart en Robben. Sneijder heeft net zo’n rotkop als Heitinga en mag dus naast hem plaatsnemen op de bank. In het begin van het WK, de poulefase, zal Robben waarschijnlijk niet spelen. Daar kan je dan Afellay wel neerzetten, en in het ergste geval toch Wesley Sneijder. In tegenstelling tot Heitinga kan Sneijder wel voetballen, dus hij mag eventueel nog invallen.


Maar Bert van Marwijk zet 4 verdedigers neer en staat nu eigenlijk voor een dilemma wie hij op de bank moet zetten. Voor mij is het eigenlijk zelfs met die onzin-formatie als Van Marwijk’s idiote 4-2-3-1-formatie heel simpel: als Kuyt en Van der Vaart maar spelen. Kuyt is de werker die je nodig hebt in een team, alle toplanden hebben er wel eentje. Van der Vaart is gewoon de meest technische speler die we hebben, ik vind de beste speler all-round die we hebben. Van Persie krijgt vaak die titel, maar in feite is hij niet meer dan

het eindstation van een heel goed team bij Arsenal of bij vlagen bij Nederland. Hij kan een bal heel goed erin schieten, maar die bal

komt daar via Van der Vaart en Kuyt bij Nederland. Nu zal ik gelijk mensen op mijn dak krijgen die schreeuwen ja maar Huntelaar kan dat toch ook niet. Maar Huntelaar kan wel als speler van AC Milan door Milaan heenlopen zonder ook maar één keer herkend te

worden op straat. Wat een topschutter is die Huntelaar zeg! Dan kom ik weer terug bij John Dahl Tomasson van Denemarken, die heel vaak succesvol was bij AC Milan. Hij was vaak bepalend in een wedstrijd. De enige reden dat Tomasson vaak op de bank zat, ten onrechte trouwens, is omdat hij Shevsjenko en Inzaghi voor hem had. Toch speelde Tomasson bij Milan nog wel eens in de basis. Huntelaar heeft daarentegen de afgelopen 2 of 3 jaar niet meer gespeeld bij zijn club. En dan zou hij beter zijn dan Ruud van Nistelrooij?


Wat ik eigenlijk hiermee wil zeggen is dat Bert van Marwijk een aantal beslissingen heeft genomen voor zijn elftal die ons dadelijk het WK gaan kosten. Niet dat we uberhaupt kans hadden gemaakt tegen tegenstanders als Spanje en Frankrijk (Spanje won overigens overtuigend met 6-0 van Polen, en dan zullen wij als Nederlanders ze wel even kunnen verslaan), maar Heitinga en Stekelenburg worden dadelijk de koppen van de kranten. Als we eruit liggen. Zo rond de tweede ronde dus. Maar Bert, als je dit leest: Welkom op ‘t Groen.nl en verzin alsjeblieft een manier om Van Nistelrooij toch mee te krijgen en ga met 3 verdedigers spelen! Laat onze beste vijf spelers voorin spelen, dan is de kwartfinale misschien haalbaar. Verder zou ik graag willen zeggen: Hup Holland Hup!Deze meneer met snor is Johan Derksen. Hij is iedere maandagavond om half 9 te zien op RTL 7, en hij schijnt een beetje door te draaien. Hij denkt dat we wel wereldkampioen worden en hij noemde Brazilië ‘geen enkel probleem’. Hij vermeldde er niet bij dat de hoogste club waar hij ooit gespeeld heeft, Veendam, bijna failliet is en hij dus nooit veel verstand van voetbal kan hebben. Een beetje zoals ik er dus niet bij vermeld heb dat de hoogste club waar ik gespeeld heb VFC Vlaardingen is.

Geef een reactie