Nederland – Japan: 6 punten in de tas!

Geschreven door salberts93 op June 20th, 2010

De tweede wedstrijd van het WK zit erop. Tegen Denemarken werd uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen met 2-0, maar tegen Japan werd het een ware titanenstrijd. Oud-Barcelona speler Giovanni van Bronckhorst nam het op tegen oud-VVV Venlo speler Honda dus dat belooft een heftige strijd. Dat werd het dus ook.

Mocht je het gemist hebben, ik heb het niet gemist en ik zal de wedstrijd kort verslaan. Het begon saai met veel balbezit op het middenveld. Nederland had niet de beslissende pass in huis en Japan speelde hetzelfde spel als Zwitserland speelde tegen Spanje. Verdedigen en alle ballen wegwerken. Toen de Nederlandse druk uitbleef, gingen de Japanners voetballen en dat resulteerde in het eerste schot op het Nederlandse doel. Het eerste schot van Nederland, van de voet van Rafael van der Vaart kwam pas vlak voor rust.
Na rust kwam Nederland sterk uit de kleedkamer en ze gingen voetballen. Dit resulteerde in een kans voor Robin van Persie en een doelpunt van Wesley Sneijder. Hoewel hij wil de naam van zijn vriendinnetje aannemen dus dat moet zijn Wesley Kabau(ter) van Casbergen. Maar laten we het voor deze keer op Sneijder houden, dat is iets korter. Anyway, Nederland stond dus voor. Het spel verslapte weer en Japan werd dreigend. Met de wissels van Eljero Elia en Ibrahim Afellay kreeg Nederland nog een paar kansen. Een goede pass van Elia op Afellay gaf Afellay een kans voor de keeper maar Afellay kwam net te kort om de wedstrijd in het slot te gooien. Klaas-Jan Huntelaar deed zelfs iets goeds tijdens zijn korte invalbeurt, een goede manoeuvre langs zijn tegenstander gaf Afellay nog een kans om te scoren. Helaas bleef de 2-0 opnieuw uit. Japan kreeg nog één grote kans voor het doel van Maarten Stekelenburg, maar die schrok waarschijnlijk van het lelijke gezicht van Stekelenburg of Heitinga en schoot de bal ruim over.

We hebben dus gelukkig wel wat kwaliteit op de bank zitten. Ibrahim Afellay maakt toch wel de meeste indruk op me. Ik verwachtte niet zo veel van hem, aangezien hij bij PSV niet zo veel gebracht had. Bij Nederland speelt hij echter een andere rol, namelijk niet de rol van vedette maar meer de rol van underdog in het team. Dat maakt dat hij strijdt voor iedere bal. Dat zie je wat minder bij spelers als Sneijder en Van der Vaart, die het wel geloven. Dat zie je ook wat meer bij Afellay als hij bij PSV speelt.

Elia vond ik helaas wat tegenvallen ten opzichte van zijn goede invalbeurt tegen Denemarken. Ook Van Persie en Van der Vaart kwamen niet lekker uit de voeten vandaag. Maarja, who cares? Met 6 punten uit 2 wedstrijden is Nederland geplaatst voor de volgende ronde! Hup Holland Hup!

Geef een reactie