Nederland – Japan: 6 punten in de tas!

Geschreven door salberts93 op June 20th, 2010

De tweede wedstrijd van het WK zit erop. Tegen Denemarken werd uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen met 2-0, maar tegen Japan werd het een ware titanenstrijd. Oud-Barcelona speler Giovanni van Bronckhorst nam het op tegen oud-VVV Venlo speler Honda dus dat belooft een heftige strijd. Dat werd het dus ook.

Mocht je het gemist hebben, ik heb het niet gemist en ik zal de wedstrijd kort verslaan. Het begon saai met veel balbezit op het middenveld. Nederland had niet de beslissende pass in huis en Japan speelde hetzelfde spel als Zwitserland speelde tegen Spanje. Verdedigen en alle ballen wegwerken. Toen de Nederlandse druk uitbleef, gingen de Japanners voetballen en dat resulteerde in het eerste schot op het Nederlandse doel. Het eerste schot van Nederland, van de voet van Rafael van der Vaart kwam pas vlak voor rust. Meer lezen »

Sportdag 2010 – bovenbouw

Geschreven door salberts93 op June 20th, 2010

Dat was me weer een sportdag. We hebben allemaal ons beste beentje voorgezet. Bij sommigen houdt dit in voor iedere bal rennen, bij anderen houdt dit in de hele dag op de bank zitten. Tussen de wedstrijden was er tijd om een MCD’tje te pakken, dus die hebben ook weer flinke winst gedraaid vandaag. En inderdaad, aan het einde van de sportdag waren alle kaas-uibroden en frikadelbroodjes uitverkocht. De MCD medewerkers waren weer redelijk chagrijnig van het werken en de baas was blij dat hij nou eindelijk een 3D tv kan kopen.

Jammer dat niet iedereen kon winnen vandaag. Voor sommigen was dit echter wel weggelegd. Het topvoetbalteam van de jongens haalde 19 punten en won van het topteam van de meisjes met een nipte zege. Bij de softbalfinale ging het tussen V5A en V5B. Een VWO 5 onderonsje dus. V5B kwam uiteindelijk uit de bus als winnaar. Maar een spreekwoordelijke bus dan, je kan toch niet softballen in een bus.

De sportdag is verder prima verlopen, met dank aan scheidsrechters als David Geleynse, Wim Tijdhof en Joris Sebille bij het voetbal en nog een aantal bij het softbal die ik niet zo een twee drie weet. Volgende week staat de onderbouw sportdag nog op het programma, hopelijk wordt daar ook nog verslag van gedaan.

WK 2010: Hup Holland Hup!

Geschreven door salberts93 op June 11th, 2010

Ja zowaar nog een column op ‘t Groen.nl. Het is wel duidelijk dat de terugkeer van de schoolkrant de schoolsite een beetje overbodig heeft gemaakt. Misschien is het wel beter als er een paar redacteurs voor Groenvoer ook een beetje gaan schrijven voor ‘t Groen.nl. Het blijft toch internet hè, modern en cool. Daarom heb ik maar besloten dat ik maar eens de eerste Groenvoer redacteur moest zijn die zich ging bemoeien met ‘t Groen.nl. Waarom dit? Nou ja hier kan ik al mijn columns wel kwijt. In Groenvoer kan dat niet, omdat als al mijn stukken erin zouden komen, zou het een ongeveer net zo dunne schoolkrant worden alleen dan meer een soort Steve-krant. Zelfs ik kon accepteren dat dat niet helemaal de bedoeling was. Je zou toch verwachten dat de andere redacteurs ongeveer even veel schrijven voor Groenvoer. Nou, de meeste redacteurs van Groenvoer nemen hun taak ongeveer net zo serieus als de redacteurs voor deze site. Het verschil is alleen dat Groenvoer een deadline heeft, en dus moet er wel iets ingeleverd worden en komt er sowieso wel iets op papier. Meer lezen »