De Check-Out!

Geschreven door Nicole Koopmans op March 30th, 2010

IMG_4057.JPGVorige week dinsdag was 538 bij ons op school voor de check out! En dat was een succes!

In elk lokaal was wel wat te doen, van ski tot baal lokaal, van dans tot computernerds en gel en shampoo makers! Je kon je in schrijven voor een lokaal zo dat je iets leuks kon doen, als je niets had moest je naar de nieuwe zaal. Via wat vrienden hoorde ik dat het daar een chaos was met rond vliegende zakken chips en alles! Dan maar naar buiten, niet zo gek want het was heerlijk weer! Daar boften we maar weer mee!

Frank Dane werd als eerst opgehaald door leerlingen met scooters die rare groene pruiken ophadden en vleugels op hun rug, ze hadden een naam maar die ben ik vergeten.. ( sorry ) de Burgemeester van Vlaardingen vergezelden ze! Vervolgens kan je het allemaal zien in het clipje!

Meer lezen »

Leef echt echt!!

Geschreven door NP op March 22nd, 2010

Nawish-small

Leef echt echt!! Met deze uitspraak wil ik beginnen aan wat waarschijnlijk mijn laatste artikel is voor ‘tGroen.nl. Althans, voorlopig mijn laatste artikel. Deze woorden zijn mij bekend gemaakt door mijn studiecoach. Natuurlijk is deze leuze multi-interpretabel, dus wil ik mijn visie op deze leuze delen met de trouwe lezers van deze website.


Ruim anderhalve maand geleden begon ik een nieuwe opleiding en eigenlijk een compleet nieuw leven. Sinds 1 februari 2010 ben ik woonachtig in Maastricht, op de campus van de Hoge Hotelschool. Een week later werd ik officiëel aspirant lid van studentenvereniging Amphitryon. De eerste vraag die naar voren komt bij velen, is waarom dit aansluit bij de titel.

Meer lezen »

We zijn er weer!!

Geschreven door Nicole Koopmans op March 17th, 2010

Ja, we zijn weer uitgekozen om mee te doen aan de 538 schoolawards!

Gisteravond tussen half 10 en 10 uur werd het bekend gemaakt op de radio.  Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben zijn veel leerlingen druk in de weer om de check-out zo leuk mogelijk te maken! Al meerdere keren werden er “vergaderingen” in de pauzes gehouden.

Nu hoor ik van betrouwbare bronnen dat er tijdens de check-out in elk lokaal wel iets te beleven valt! Dat word dus zeker leuk en misschien zelfs leuker dan vorig jaar? We zullen zien, volgende week dinsdag, dan is de check-out!

1 April word er in de Heineken Musical Hall bekend gemaakt welke school er nou wint ( wij natuurlijk.. ).

Deze keer winnen wij! Want onze school is natuurlijk het aller leukste!!

Doen we weer mee?

Geschreven door Nicole Koopmans op March 9th, 2010

Jullie hebben het nieuws vast al langs horen gaan. De 538 school awards zijn weer begonnen en we staan nu al een paar dagen in de top 5 van op meest gestemde scholen!

Maar, ja er is altijd een maar, als we dit jaar weer mee doen krijgen we natuurlijk een check-out! Net zoals vorig jaar.

Dat had de school veel geld gekost en de leraren weten niet of ze het wel zien zitten om nog een aantal lesuren te verspillen aan dit soort activiteiten (denk aan de bingo). Meer lezen »

Ed Haalebos

Geschreven door WillemWever op March 8th, 2010

Hij was de docent waarbij je in de eerste altijd tekeningen moest maken, waar je oneindig lang naar verzorging-video’s keek en de tune “Weet wat je eet, wee-hee-eet wat je ee-heet” je nog tot lang na je slagen bleef achtervolgen. Ik heb het over niemand anders dan de man die we allemaal, denk ik wel , een keer een beetje zielig hebben gevonden.

Voor velen betekende zijn lessen tussenuren en voor anderen tijd om te doen in het lokaal wat anders nooit mocht.

Ed Haalebos, oud-docent van o.a. Verzorging is op 27 februari jl. onverwacht overleden.

Een sympatieke man die het beste voor had met iedereen.


Wij wensen de familie veel sterkte toe met dit verlies.

Namens de redactie van ‘tGroen.nl

538 School Awards?

Geschreven door Nicole Koopmans op March 2nd, 2010

538 school awards… hmm..

Dat komt me bekend voor!


Vorig jaar deden we mee! Als je het je nog weet. Maar we hadden net niet gewonnen….

Wel is onze conciërge Nico tot de leukste conciërge van Nederland uitgeroepen!

Maar er is een nieuwe kans! Dit jaar is er weer een 538 School Award! En we proberen dit jaar weer zo ver te komen!

Stem allemaal op onze school via deze link:


http://www.538schoolaward.nl/sa2010/stemmen.php?parent=35738

Vul dan je gegevens in, er wordt niks mee gedaan dus het is veilig!

Onze school heeft rond de 1300 leerlingen dus vul bij aantal leerlingen 1000<1500 in.


We zouden het natuurlijk super vinden als we dit jaar weer in de finale kwamen dus stuur dit ook weer door naar vrienden, familie, kennissen, buren etc!


Want wij zijn de leukste school van Nederland!


Einde Olympisch Svencouver

Geschreven door WillemWever op March 1st, 2010

wk2010logoDe spelen zijn achter de rug met een glansrijke 100ste gouden medaille voor Nederland bij alle Olympische Spelen bij elkaar en diezelfde medaille de eerste niet-schaatsmedaille voor Nederland bij de Winterspelen behaald door Nicolien Sauerbreij. Het was een grote mijlpaal. Boudewijn schreef de afgelopen twee weken over de successen van de Nederlandse equipe. De eindstand is 4 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles, daarmee is Nederland geëindigd op de 10e plek in de medaillespiegel. We hadden meer gewild, maar Sven, waar Neerlands hoop in bange dagen op was gebaseerd kon het niet waar maken. Helaas, maar het kan niet altijd feest zijn.

We hopen dat je deze reeks leuk hebt gevonden. Op naar het WK in Zuid-Afrika!