De beste wensen!

Geschreven door Danny Verbiest op January 6th, 2010

Het kalenderjaar 2009 is afgesloten, dit betekent dus ook dat ons schooljaar al op de helft is. Voor de examenkandidaten al over de helft zelfs. Allereerst wil ik jullie allemaal de beste wensen doen, en daar wil ik in dit stukje graag even kort terugkijken op een aantal gebeurtenissen op school in 2009, en vooruit kijken naar de dingen die in 2010 komen gaan.


2009 begon voor het Groen eigenlijk als een gewoon jaar, maar het duurde niet lang tot dit veranderde. Leerlingen stemde op de site van Radio538 massaal op onze school als de leukste. Dit leverde ons een nominatie op, wat betekend dat 538 op onze school een try-out zou komen houden. Onze school zou lang niet zo leuk zijn zonder onze directie die hierin graag meededen. De try-out was naar mijn idee ook een echt succes. Er waren leuke activiteiten, zoals de rap van LionW, de acteurs van MuToDa, de dansers en de danseressen van big spender. Het absolute hoogtepunt van de dag was echter de presentatie van de leukste leraar, dhr. Koeman, de leukste lerares, mvr. Smith, de coolste conciërge, Nico, de lekkerste Hunk, Sjoerd en tot slot de lekkerste babe, Romina.

Ik moet bekennen dat ik elke dag vol spanning zat te kijken of de try-out van de andere scholen online stonden, en elke volgende schooldag werden deze uitgebreid besproken. Ik schat zo in dat heel de school het met mij eens was en dat wij het het best gedaan hadden. Gezien het feit dat de andere veel dingen van ons nadeden, wat ze minder origineel maakte.

In April kregen we echter een grote teleurstelling te verwerken. Het Groen werd niet tot leukste school verkozen, maar ach elke leerling van onze school weet beter.

Verder waren de reizen in april zoals ieder jaar weer een hoogte punt. De 4e klas gaat richting buitenland, de klassen 2 en 3 naar walibi en de brugklas ging richting Dinsey in Frankrijk. En zelfs de 5e klas VWO had dit jaar een geslaagd uitstapje naar Antwerpen onder leiding van W. van Bree.

2009 was ook het jaar van het 90 jarig bestaan van het groenvanprinsterer. Vele generaties hebben hier al op school gezeten. Ter ere van het 90 jarig bestaan is de hele school in september naar de efteling geweest. Gelukkig hadden we het weer mee en was het niet al te druk. Op die manier heeft de hele school heerlijk kunnen genieten van een dagje lol.

Niet veel later is het eerste schoolfeest van het schooljaar 2009-2010 gehouden. Ik kan me de tijd niet heugen dat het zo druk was op een schoolfeest. Het was dan ook erg gezellig en een groot succes!


Dan komen we nu bij 2010 aan. Een jaar waarin waarschijnlijk een hoop mooie dingen gaan gebeuren.

In 2010 beginnen we in ieder geval met het gala voor de bovenbouw leerlingen. Aan het eind van de tentamenweek op vrijdag 15 januari zal het gala plaatsvinden. De intree is €7,50 in de voorverkoop en aan de deur €10,-. De deur opent om 20:30 en sluit om 21:30. We zullen door feesten tot 00:30. De band die komt optreden heet wij zijn D!k en er Zico Bot zal DJ zijn. We hopen de bovenbouw hier graag terug te zien.

In februari gaan we verder met een feest voor de klassen 1 en 2, verdere informatie zal later in januari bekent worden.

In april staan natuurlijk de gebruikelijke reizen weer op het programma voor alle klassen, waarin iedereen uiteraard weer veel leuke ervaringen gaan opdoen op het gebied van cultuur maar ook een weekje lang kunnen gaan feesten. De uitvoering van de mensen die meedoen met MuToDa zijn op 14 en 15 april, zet die dagen alvast in je agenda.

In mei beginnen voor alle examenkandidaten de examens, dit zullen een aantal hectische weken worden voor hen.

In juni zijn dan nog de sportdagen,de tentamens voor de rest van de bovenbouw en het eindfeest zal dan worden gehouden, waarna voor ons allemaal het schooljaar 2009-2010 erop zit.


Geef een reactie