Sinterklaas vieren in de klas?

Geschreven door Nicole Koopmans op December 8th, 2009

SurpriseSinterklaas, een feest die zowat ieder jaar wel word gevierd door jong en oud. Met je familie, vrienden of met je klas!

We gingen dit jaar met  onze klas  lootjes trekken. Iedereen moest natuurlijk zijn naam opschrijven en in een doos stoppen, maar om het lastig te maken mocht je niet opschrijven wat je wou hebben. Zodat de gene die je trok zelf iets moest verzinnen. Best wel lastig, al zeg ik het zelf. Daarbij moest ook een leuk gedichtje. En dan is het natuurlijk wel het idee dat je hem zelf schrijft… We deden het zonder surprises omdat dat nou weer net te veel van het goede was en omdat veel kinderen het al druk genoeg hadden met andere surprises bijvoorbeeld voor thuis.


Dit was dan wel in de klas maar wat gebeurt er allemaal bij jullie thuis als jullie sinterklaas vieren? Ik doe het gezellig met me familie met surprises. De cadeautjes hebben we een tijd geleden al afgeschaft en nu kopen we ze gewoon zelf. In plaats van dat “Sinterklaas” dat doet. Het is altijd heel gezellig en we doen er ook wel eens een grappig spel met een aantal kleine cadeautjes en een dobbelsteen. Sommige kennen dat spel natuurlijk wel. Er liggen cadeautjes in het midden van de tafel en als je bijvoorbeeld 1 gooit mag je een pakje pakken. Gooi je 2 moet je de cadeautjes doorgeven naar rechts. gooi je 3 dan moet je ze doorgeven naar links. 4 mag je er 1 afpakken. 5 ruilen en 6 een cadeautje open maken. Misschien heb ik iemand er een leuk spel bijgebracht of kende je hem al, dat kan ook!

Hoop dat jullie allemaal een leuke Sinterklaas hebben gehad! En mogen jullie veel cadeautjes uit mochten pakken.

Geef een reactie