De walkman met kerst

Geschreven door WillemWever op December 24th, 2009

Kerstavond moet, zo zei m’n vriendin pas tegen mij, de avond zijn dat je bij je familie bent en dat je aandacht voor elkaar hebt. Dit is de eerste kerstavond dat ik niet lig te luisteren naar een van de vele kerst-cassettebandjes of meega naar de kerstnachtdienst om een hand onder kaarsvet aan over te houden of met de hele familie een hele slechte smakeloze Amerikaanse kerstfilm kijken. Dat laatste doe ik overigens nu ik dit schrijf wel, alleen dan in m’n eentje.
Zoals je misschien wel weet heb ik veel met radio. Twee jaar geleden deed ik de Kenia Radio tijdens de 24-uur-marathon voor Kenia. En ook werk ik bij een radio-omroep in Vlaardingen. Nadat ik dit heb verteld, voel je misschien al waar ik naartoe wil. Inderdaad 3FM Serious Request, de hele week heb ik al lopen, liggen, hangen, zitten luisteren naar dit fenomeen. Zo erg is het zelfs dat ik met een walkman, je weet wel zo’n ding uit de oertijd, de tijd dat er alleen nog typemachines en zwart-wit-tv’s waren, rond heb gelopen en in de trein heb gezeten. Die walkman, waar zelfs cassettebandjes in kunnen, deed het prima. Maar dat doet er verder niet toe. 3FM presteert het om zo’n aanstekelijk programma te maken dat je niet meer wilt stoppen met luisteren. En dat is denk ik ook de reden dat ze welgeteld 7,1 miljoen euro hebben binnengehaald met hun 7 dagen durende Glazen Huis-actie. Het is heel bijzonder dat je heel veel mensen weet te stimuleren om geld over te maken voor een goed doel. Nu is het maar hopen dat het geld wel op zijn bestemming terecht komt. Maar daar moet je denk ik niet aan twijfelen, dat doe ik namelijk al voor je.

Een ander deel waar ik je deze kerstdagen nog over wil vertellen.
Ik kan heel slecht tegen eindeloos gezanik over treinen die niet goed rijden. Het Journaal is er goed in om de gevolgen van het winterweer op te blazen. Oké het was afgelopen weekend erg matig gesteld met het treinverkeer. Maar afgelopen maandag begon het weer bij te trekken en was het niet zo slecht gesteld met de treinen als Het Journaal deed vermoeden.
Het stomste vond ik trouwens dat Minister Eurlings, van Rijkswaterstaat, zich bij ProRail beklaagde over het onder de maat zijnde treinverkeer. ProRail op zijn beurt klaagde weer bij Minister Eurlings over het feit dat zij te weinig geld hadden gekregen voor onderhoud. Een vicieuze cirkel eigenlijk. Noem het maar: De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Anders gezegd al dat geneuzel in de kranten is onnodig, want zowel de NS als ProRail kunnen er niets aan doen dat het spoor telkens zo ontregeld is.
Tot zover de treinen.

Ik begon over kerstavond. Je moet dan bij elkaar zijn, als ik de DJ’s van 3FM vrij mag citeren: Nederland heeft zich samen achter de actie van 3FM gezet en ervoor gezorgd dat er zoveel geld is opgehaald. Maar genoeg over dat. Kerst, tot dit jaar begon ik steeds meer een hekel te krijgen aan die tradities, Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw ga zo maar door. Maar nu heb ik er een invulling aan kunnen geven, op een onbeschrijfelijk perfecte manier. Ik denk dat deze Kerst anders is dan anderen.
Maar misschien daar later nog over…

Geef een reactie