Met school naar Palestina

Geschreven door NP op November 20th, 2009

pf125Het Groen bezoekt dit jaar in samenwerking met de organisatie “Vele Vlaardingers, een huis” de tentoonstelling over Palestina en de Palestijnse mensen in Vlaardingen. Een aantal klassen hebben voor de vakantie een introductieles gehad op school, voorafgaand aan de tentoonstelling. Ik zal vertellen over mijn ervaringen met de introductie en met de tentoonstelling.


Voor de vakantie kwam er op school een vrouw uit Palestina vertellen over haar achtergrond en de geschiedenis van Palestina. De vrouw vertelde ook wat we bij de tentoonstelling konden verwachten.


Een paar dagen na de introductie les gingen we met de klas op de fiets richting de Westwijk naar de tentoonstelling. Na binnen wat gedronken te hebben gingen we naar een korte film kijken, waarin een vrouw haar ervaringen vertelde over het leven in Palestina, het land waar zij nog steeds woonde. Na de film mochten we zelf door de zaal lopen, waar overal foto´s hingen van mensen en dingen uit Palestina.


Ik kan namens de klas zeggen dat het een leerzame en interessante ochtend was. Ik vind het goed dat school meedoet aan dit soort activiteiten, want het is leuk om eens iets buiten school te doen wat verder niets met je vakken te maken heeft.

Walter Harent

Geef een reactie