Mediatheek gesloten?

Geschreven door Beheerder op November 13th, 2009

boekenIedereen weet dat je altijd terecht kan in de mediatheek:

- als je graag in stilte wilt gaan werken / leren
– iets wilt gaan kopiëren
– een boek moet uitkiezen en lenen
– achter de computer wil werken
– toetsen moet inhalen


Maar wat als je de deur van de mediatheek wilt openen en deze blijkt op slot te zitten? Je ziet een briefje hangen, waarop staat dat de mediatheek de komende uren gesloten is.


Veel leerlingen zullen dat dit jaar weleens hebben meegemaakt. De schoolleiding heeft namelijk een nieuwe regel ingevoerd; het komt erop neer dat de mediatheek 8 uur per week dicht is voor leerlingen. Dit kan een paar uur achter elkaar per dag zijn. De reden is dat leraren  de ruimte “huren” voor hun eigen klas. Wanneer zij dat doen, hebben zij het recht de mediatheek totaal af te sluiten voor de rest van de leerlingen.


Docenten zullen er best een goede reden voor hebben, maar het kan ook nadelig werken voor andere leerlingen. De mediatheek is de enige plek op school waar je rust en stilte kunt vinden en waar leerlingen binnen een comfortabele omgeving hun eigen gang kunnen gaan.

De mening van de leerlingen is vrij verdeeld van leerlingen die voor de mediatheek gingen zitten protesteren tot leerlingen die het eigenlijk zo wel best vonden.


Het kan erg vervelend of problematisch zijn als de mediatheek gesloten is wanneer het je net niet uitkomt. Natuurlijk zijn er ook andere plekken waar je terecht kunt, zoals de studieruimte of de aula. Of de regels of het aantal uren binnenkort zullen veranderen is niet duidelijk. Voorlopig moeten we het doen met de uren die we hebben per week in de mediatheek.


De redactie is nieuwsgierig naar jullie mening. Laat je mening achter hieronder bij de reacties!

- Eline

Geef een reactie