De gevaren op school

Geschreven door Mark Hendriks op November 11th, 2009
gevaarHeb jij al wel eens nagedacht wat er wel allemaal niet op school kan gebeuren? Ik wel!

Zonder het te weten loop je door school heen, langs alle gevaren. Neem nou bijvoorbeeld de WC: stel nou dat je uit glijdt en met je hoofd in de WC belandt, het zal je maar gebeuren. Of je loopt onder de trap van de conciërge door en precies op dat moment valt de trap om, zo op je hoofd.

Om je een beetje op de hoogte te houden van de gevaren in en rond school heb ik dit artikel geschreven met de hoop dat niemand ooit met zijn hoofd in de WC terecht komt.

De klimwand

De klimwand, altijd gezellig is het er wel, maar de gevaren liggen op de loer. Zo kan het gebeuren dat een zekeraar geen back-up heeft. Niet veel ergs denk je dan, maar stel nou dat de zekeraar op dat moment flauw valt of ineens ongelooflijke kramp in zijn handen krijgt waardoor hij het touw los laat. Daar lig je dan als klimmer, beneden aan de klimwand, op de grond.

 

Gym

Voor velen het leukste vak op school, maar gym is ook één van de gevaarlijkste vakken op school. Struikelen over een bal, hockeystick op je hoofd of voor je het weet zit je met je been vast in de trampoline. Elk jaar land er wel een helikopter op het sportveld. Meneer Geleynse haalt iedereen met spoed van het veld, maar jij ben niet zo’n snelle renner en struikelt - hoe dom het ook is – over het witte lijntje op het veld. De helikopter kan elk moment landen en jij ligt daar nog op de grond met je benen in de knoop met het touw. Verdere details zal ik maar niet geven wat er gebeurd als die helikopter boven op je land, ik moet namelijk zo nog eten. Zelf heb ik een keer gehad dat ik op een zonnige zomerse dag aan het softballen was met gym, en als catcher een knuppel bijna in mijn onderste kreeg, nu had ik het geluk dat de slagman mijn geschreeuw hoorde en net stopte voor het punt.

 

In de gang

De gangen, ze zien er zo onschuldig uit maar tussen de lessen door, in de “spits-5minuten” kan er van alles gebeuren. Je veter zit los, iemand staat er op en je valt zo van de trap. Ik heb eens rond gevraagd naar blunders op school, en de meest opgenoemde blunder is toch wel het net mis stappen op de trap. Ik heb het ook nog al vaak. Ik loop gezellig met vrienden te praten op de trap en voor je het weet zit er geen ondergrond meet onder je voet en struikel je over de treden. Maar de echte blunders in de trap gebeuren wel aan het begin van het jaar, tijdens het kleineren van de smurfen. Wat is er nou leuker dan een groep smurfjes te laten struikelen in de gang, nou ik weet het wel. Om mensen echt in schaamte te brengen kan je het beste tegen iemand die je totaal niet kent een gesprek aan gaan, dan zie je het hoofd als snel rood worden. Het bekende deuren gevaar, wie kent het niet? Je loopt in de gangen iets te dicht langs de deuren van de lokalen en de deur gaat in één klap open en zit je met je neus vast in de deur, de volgende keer dus aan de andere kant van de gang lopen.

 

De lokalen

Lokalen, de thuis basis van alle docenten, dus ook één van de gevaarlijkste plaatsen op school. Sommige leraren zijn nog al, ehm, apart. Ze gooien met krijtjes, slaan met borden wissers of ze jagen je de stuipen op het lijf met een onverwachte overhoring. Met je hoofd vast zitten tussen het zonnescherm of in het science lab met je vinger in het stopcontact zitten kan iedereen gebeuren.

Een dagje school: leuk, saai maar ook gevaarlijk. Want voor je het weet sta je ’s middags thuis voor de deur zonder ruggengraat, met een apart kapsel of een krijtje in je oor. Wees altijd op je hoede want gevaar ligt altijd in een klein hoekje. Niemand trekt zich natuurlijk iets aan van deze gevaren, maar het is maar even een waarschuwing, want je weet nooit wat er gebeurd.

Geef een reactie