Kerstvolleybaltoernooi 2009

Geschreven door David Geleynse op November 30th, 2009

IMG_1313


Het is al bijna weer zover. Vrijdag 18 december, de laatste vrijdag voor de kerstvakantie, na het kerstontbijt kunnen docenten- en bovenbouwteams weer tegen elkaar gaan spelen op het kerstvolleybaltoernooi!Meer lezen »

MuToDa selecties

Geschreven door Nicole Koopmans op November 22nd, 2009

Iedereen op onze school weet wel wat MuToDa is (voor de achterlopers: Muziek Toneel & Dans).  Ik, Nicole, doe mee aan toneel en zal een stukje vertellen over wat er tot nu toe is gebeurd!

Er waren dit jaar zoveel aanmeldingen dat niet iedereen automatisch door kon gaan. Ook omdat er maar een beperkt aantal leerlingen mee kunnen doen, dus waren er audities. Iedereen kreeg een stuk tekst uit het toneel stuk van vorig jaar (Alice in wonderland) en kreeg de tijd om te oefenen, daarna moest je het podium op! Daar sta je dan. Het is nog niet een groot publiek en je hebt de tekst in je hand maar je weet dat als je het verknalt dat je niet mee kan doen met het toneelstuk van dit jaar. Behoorlijk spannend dus!

Meer lezen »

Get rich or die tryin’

Geschreven door Boudewijn Poot op November 21st, 2009
Get rich

Get rich or die tryin'

Hee, iemand moet 50 Cent toch een keer citeren op deze site? Ik zat laatst een blog van NP, de hoofdredacteur, te lezen; “mijn lastigste keuze” was de titel van de blog. Als eerste moet ik toegeven dat ik inderdaad, zoals hij beloofd had, geen spelfouten heb kunnen vinden. Maar aangezien jullie dat waarschijnlijk niet echt veel zal interesseren zal ik maar gelijk doorgaan naar het hele idee van deze column. Het moraal van zijn verhaal, of tenminste het moraal wat ik uit zijn verhaal haalde, was dat je moet kiezen voor je passie en daar dan echt voor kan gaan zodat je wat van je leven kan maken. Nou wilde ik daar graag mijn eigen aanvulling bij maken.

Je kan wel altijd gaan voor het geld maar zal dat je nou gelukkig maken? Ik moet toegeven: ik heb zelf een uitspraak: “Geld maakt niet gelukkig… maar helpt wel.” Meer lezen »

Met school naar Palestina

Geschreven door NP op November 20th, 2009

pf125Het Groen bezoekt dit jaar in samenwerking met de organisatie “Vele Vlaardingers, een huis” de tentoonstelling over Palestina en de Palestijnse mensen in Vlaardingen. Een aantal klassen hebben voor de vakantie een introductieles gehad op school, voorafgaand aan de tentoonstelling. Ik zal vertellen over mijn ervaringen met de introductie en met de tentoonstelling.

Meer lezen »

Foto’s van de disco klas 1 en 2!

Geschreven door NP op November 14th, 2009

Nu er bijna een eind is gekomen aan het jaar 2009, was het weer eens tijd voor een leuke schoolfeest. En… waar plezier is, is de redactie van ‘tGroen.nl! Zo ook op de disco afgelopen vrijdag was er een deel van de redactieleden aanwezig, waaronder onze huisfotograaf Roy Baert.

Om deze disco te vereeuwigen, besloot onze fotograaf een groot aantal mooie plaatjes te schieten. Wil je kijken of jij erbij staat? Klik hier om direct naar de fotogalerij te gaan.

Mediatheek gesloten?

Geschreven door Beheerder op November 13th, 2009

boekenIedereen weet dat je altijd terecht kan in de mediatheek:

- als je graag in stilte wilt gaan werken / leren
– iets wilt gaan kopiëren
– een boek moet uitkiezen en lenen
– achter de computer wil werken
– toetsen moet inhalen


Meer lezen »

De gevaren op school

Geschreven door Mark Hendriks op November 11th, 2009
gevaarHeb jij al wel eens nagedacht wat er wel allemaal niet op school kan gebeuren? Ik wel!

Zonder het te weten loop je door school heen, langs alle gevaren. Neem nou bijvoorbeeld de WC: stel nou dat je uit glijdt en met je hoofd in de WC belandt, het zal je maar gebeuren. Of je loopt onder de trap van de conciërge door en precies op dat moment valt de trap om, zo op je hoofd.

Om je een beetje op de hoogte te houden van de gevaren in en rond school heb ik dit artikel geschreven met de hoop dat niemand ooit met zijn hoofd in de WC terecht komt.

Meer lezen »

Bijles

Geschreven door Boudewijn Poot op November 9th, 2009

bijlesSlecht in engels? Het rijtje van pouvoir wil niet in je hoofd blijven zitten? Hoe werkt de theorie van die kerel Pythagoras nou ook alweer? Die ene formule voor de rente van een hypotheek bij economie begrijp je niet? Het lukt je gewoon niet om alle europese landen uit je hoofd te kennen? Of je hebt geen flauw benul van hoe natuurkunde werkt? Dan is er nu DE kans voor jou!

Er wordt sinds vorig jaar bijles gegeven door bovenbouwleerlingen aan jongere leerlingen. Dit kan echt bijles zijn voor welk vak dan ook. Er zijn altijd wel leerlingen die goed zijn in precies dat vak die jou daarbij dan zullen helpen.

Lijkt dit je nou wat? Ga dan even naar je teamleider, leraar of mentor. Deze zal het meeste werk voor je uitleggen. Binnen no-time zal je dan bijles krijgen. Kosten? 5 euro per groepje per uur. (contant betalen) Zo’n groepje kan maximaal 3 personen groot zijn. Het is dus wel het goedkoopste voor jou om met 3 personen bijles te gaan volgen. Dan hoef je maar per 3 uur bijles 5 euro te betalen.

Meer lezen »

Creatievelingen opgelet!

Geschreven door Hannah Brouwer op November 8th, 2009

Mutoda (foto's door meneer Brouwer)Aanstaande vrijdag begint mutoda weer, het jaarlijkse hoogtepunt van school! Tijd dus om de bizarre kostuums aan te trekken en het stof van de piano te blazen. Het gezicht van mutoda, Michael Rabbers, uit 6 vwo, mag zich voor de tweede keer regisseur noemen van het toneelstuk. Vorig jaar heeft hij al, samen met Amanda, het stuk: “Alice” geschreven, naar voorbeeld van Alice in Wonderland. Welk toneelstuk zal hij dit jaar doen? Sinds hij voor het eerst zijn voet in de school heeft gezet, houdt hij zich al bezig met zingen, acteren en dit jaar misschien dansen? Zullen we ooit nog eens iets van hem terugzien op tv? Daarom was het wel tijd voor een interview met deze enthousiaste mutoda-ster.

Meer lezen »

Mijn lastigste keuze

Geschreven door NP op November 3rd, 2009

Nawish-smallIn het leven staat men vaak voor verschillende keuzes, de een lastiger dan de andere, maar vaak keuzes die van redelijk belang zijn. Zo ook op de middelbare school. In de derde klas wordt je al lastiggevallen met een profielkeuze, die uiteindelijk een grote impact kan maken op je verdere carrière. Niet alleen deze keuze is belangrijk,maar ook de keuze voor je vervolgstudie, waarmee je in de vierde klas al aan de slag moet.


Toen mij in de derde klas gevraagd werd wat voor profiel ik wilde, was het voor een groot deel heel erg veel twijfelen. Ik heb een groot aantal interesses en de vraag die daardoor ontstond, was met welke interesse ik de rest van mijn leven bezig wilde zijn. Meer lezen »