www.lentiz.nl update dit week-end!

Geschreven door Boudewijn Poot op October 30th, 2009

Lentiz_onderwijsgroep

Er zal dit week-end een update zijn van de officiële schoolsite! Niet alleen van www.lentiz.nl maar natuurlijk ook van onze afdelings-site www.lentiz.nl/groenvanprinsterer. De site was natuurlijk altijd maar een saai gebeuren. Nu heb ik toevallig een sneak preview gekregen van de site en ik moet zeggen: het is een hele verbetering. Ik mag nog niet meer zeggen maar naast praktisch is de zullen nu wel een stuk beter te vinden zijn.

De site zal ook vooral een stuk visueler zijn. Naast het logo van de school en hier en daar een plaatje zullen er nu een heel stuk meer foto’s en tekeningen staan. Een voorbeeld hiervan is de knop voor de dagroosters. De knop heeft nu een leuk lettertype en er staat een fotootje bij. Een stuk leuker dan de knop die er nu is.

Als er iemand is met een idee voor de site, zet hem in de comments hieronder. Ik zal kijken of ik de man, die erover gaat, kan overtuigen om de goede ideeën ook echt werkelijk te gebruiken.

Wachten geblazen op de nieuwe site!


Update! Het blijkt wat langer te gaan duren dan slechts één weekend, de website is namelijk nog steeds offline. (2-11-2009 12:08)

Shell Schoolhockeycompetitie 2010

Geschreven door Jan Geleynse op October 30th, 2009

Hockey meisjes en jongens opgelet't Groen hockeyd in Amsterdam

Ook dit jaar wordt de Nationale Shell Schoolhockeycompetitie weer georganiseerd en zouden wij het leuk vinden om daar als school aan deel te nemen.

Dit doen we al een aantal jaren en zeker niet zonder succes. Er is al twee maal een finale plaats in Amsterdam behaald, vorig jaar door een meisjes onderbouw team en het jaar daarvoor door een meisjes bovenbouw team.

Meer lezen »

The Wall of Fame

Geschreven door NP op October 27th, 2009

trophyNa twee weken hard werken is de redactie van ‘tGroen.nl eindelijk goed op gang gekomen. Naast nieuwe schrijvers, hebben wij ook fotografen, cameramannen en vrouwen, een striptekenares en een interviewer. Deze mensen zullen ervoor zorgen dat de voorpagina van ‘tGroen.nl altijd redelijk gevuld zal worden. Een andere nieuwe functie van ‘tGroen.nl is de Wall of Fame, een pagina waar diverse records van leerlingen bijgehouden zullen worden.

De Wall of Fame is op dit moment nog onderverdeeld in drie diverse categoriën, te weten Sport, Leerlingen en School. Meer lezen »

Wat zegt u?!

Geschreven door Marit Kotte op October 22nd, 2009

LeraarElke leraar doet wel eens een leuke uitspraak, maar omdat een leraar van ‘t Groen niet zomaar een leraar is, zijn zijn of haar uitspraken dus ook niet gewoon leuk, maar heel erg gek, raar, maf, grappig, gevat of melig.Omdat wij onze leraren graag in de SPOTlights zetten, verzamelen we elk jaar alle leuke, grappige en rare uitspraken van de leraren, om er vervolgens een verkiezing van te maken, onder het begrip leraarspraat (jullie vast en zeker wel bekend). Dus heb jij een rare, grappige, maffe of leuke uitspraak van een leraar gehoord, aarzel niet en stuur hem in. Wie weet zie je je verzamelde leraarspraat terug op tgroen.nl! Als ik genoeg uitspraken binnen heb, zet ik ze in een poll en dan kunnen jullie stemmen op de aller-grappigste.

Het is een meisje!

Geschreven door Nicole Koopmans op October 20th, 2009

beschuit met muisjesHet was vast wel opgevallen dat gymdocente mevrouw Van der Velden afwezig was dit gedeelte van het jaar. Dat kwam doordat ze in verwachting was, maar nu is de baby ter wereld gekomen!


Welkom op de wereld:  Gwen!


Het is een meisje, is geboren op 14 oktober 2009, ze weegt 3530 gram en is 49 cm lang! Haar zus Tess is erg blij met haar zusje. Hopelijk zien we mevrouw van der Velden snel terug en groeit Gwen mooi en gezond op!

Feliciteren kun je in de comments!

MuToDa 2010

Geschreven door Boudewijn Poot op October 18th, 2009

Mutoda (foto's door meneer Brouwer)Speel je toneel of lijkt het je wel wat? Kan je dansen of zingen? Bespeel je misschien een instrument? Doe dan mee aan MuToDa 2010 (muziek, toneel en dans)!

De jaarlijkse schoolvoorstellingen van MuToDa zijn dit jaar op 15 en 16 april 2010. Dit lijkt nog een eind weg maar er moet natuurlijk al wel volop gerepeteerd worden. Daarom kan er nu al ingeschreven worden. Je kan de inschrijf-formulieren bij de muziek- en tekenlokalen vinden. Ingevuld en wel kan je ze dan bij de conciërge of de docenten tekenen en muziek inleveren. Als je nou plankenkoorts hebt en niet wil optreden, kan je altijd nog meewerken met het bouwen van het decor, het maken van de kostuums, bedienen van het geluid of licht en nog veel meer!

De repetities beginnen na de herfstvakantie voor de acteurs en actrices onder ons. Voor de muzikanten en zangers beginnen ze na de kerstvakantie. Voor de andere functies wordt nog overlegd.

Lijkt dit je nou wat? Schrijf je dan na de herfsvakantie zo snel mogelijk in. MuToDa heeft iedereen nodig!

Rome-reis 4 VWO afgelast!

Geschreven door Boudewijn Poot op October 10th, 2009
Colosseum

Colosseum

In 4 VWO zijn altijd 7 reizen waar je uit kan kiezen om naar toe te gaan. Rome, Venetië, Barcelona, Frankrijk Survival, Pitztal, de hollandreis en Londen. De Rome-reis was altijd een leuke optie voor de mensen met gymnasium. De langste reis van allemaal helemaal volgestopt met bekende dingen zoals het Colosseum en Vaticaanstad. Dit jaar is er een probleem.  De Rome-reis zal helaas niet doorgaan vanwege een tekort aan inschrijvingen.

De Rome-reis is al 6 jaar verzorgd door mevrouw Stücken en haar broer met een hoop plezier. Ze spreken beiden vloeiend Italiaans en ze hadden door de jaren Meer lezen »

Nieuwe redactie

Geschreven door Roy Baert op October 5th, 2009
Redactie

Redactie

Sinds kort heeft ‘tGroen.nl een nieuwe redactie. Na het vertrek van onze eigen Sjors de Ridder, werd er een grote leegte achtergelaten. Het werd natuurlijk een hele klus om de leegte op te vullen, maar met wat promotie is het gelukt om een geheel nieuwe redactie te vormen.

De nieuwe redactie zal proberen de site naar een nieuw niveau te tillen, door middel van recente toevoegingen. Niet alleen zullen wij de leerlingen van ‘t Groen voorzien van nieuws en artikelen, maar wij zullen ook interessante, grappige, merkwaardige of verbazingwekkende feitjes over de school en leerlingen verzamelen, in onze nieuwe sectie, de Wall of Fame! Dáárnaast nog zal onze eigen Nicole jullie voorzien van tekeningen, zullen diverse mensen op diverse evenementen foto’s en video’s maken en krijgen jullie een volledig inzicht in het fenomeen dat MuToDa heet.

Voor meer informatie over de redactie, kunnen jullie naar de speciaal ingerichte ‘Redactie-pagina’ gaan. Wil je je bij de redactie voegen, klik dan hier.