Vrijdag

Geschreven door WillemWever op June 12th, 2009

5uurVrijdagmiddag, iedereen heeft het weer gehad en een goed gevuld weekend op de bank lonkt weer naar je. De laatste activiteiten rond je af en je stapt op de fiets naar je vertrouwde stekkie.

Iedereen die op vrijdagmiddag serieus durft te doen krijgt geen gehoor, want het is zo goed als weekend. Een enkeling sluit zichzelf op in een klein hokje in een uithoek van de school. Of behangt de school met posters. Maar de school is grotendeels uitgestorven. Een schoonmaker poetst nog een tafel schoon voor de volgende week. Wanneer het tegen vijven loopt in de middag en het werk is gedaan dan is het tijd voor een kopje koffie of iets sterkers. Niet dat er dan nog veel leraren op school zijn. Maar degenen die er zijn maken het dan echt laat. Nog één weekje en dan is het zo goed als voorbij, dan heb ik het over de jengelende kinderen die je er nu, tegen het einde van het schooljaar niet bij kan hebben. Maar dan moeten de tentamens en de repetities nagekeken worden en dan kan er worden gedronken op een weer geslaagd schooljaar.

Geef een reactie