Een wijze les

Geschreven door WillemWever op June 29th, 2009

Na zes jaar school heb je genoeg lessen geleerd, dat denk je dan. Maar er zijn er toch een paar die erg belangrijk zijn. Eén daarvan wil ik vandaag met jullie behandelen. Namelijk het kwetsen van mensen in combinatie met de dood. Het klinkt allemaal zwaar, zo na een vermoeiend schooljaar en eigenlijk wil je nu aan vakantie denken. Maar toch vind ik het belangrijk om nog één keer iets met jullie te delen. Eigenlijk deed ik het onbewust. Ik zei zoiets als: “Ouders die zo opvoeden, die moeten echt dood.” Dat is best heftig als je erover nadenkt, maar als je het zegt, lijkt het mee te vallen.
Meer lezen »

School is watching us

Geschreven door WillemWever op June 22nd, 2009

‘tGroen.nl is een spreekbuis van de leerlingen, op dit moment hoofdzakelijk één leerling maar dat terzijde. Volgend schooljaar heeft het ‘tGroen.nl naast een nieuwe look (die sinds maart erop staat) ook een heuse redactie.
Ooit is er een aanzet geweest tot een redactie, maar dat is toch grotendeels gestrand. Nu wordt het over een andere boeg gegooid. Volgend schooljaar zal de redactie uit een kleine tien man/vrouw bestaan. Meer lezen »

C1 of C7

Geschreven door WillemWever op June 20th, 2009

snoepautoKeuzes maken, prioriteiten stellen, het hoort er allemaal bij de bovenbouw. Eigenlijk begint dat al in de derde klas. Je moet een profiel kiezen, een beeld vormen van je toekomst zodat je met je opleiding op de middelbare school op de juiste plek komt. Ik heb het dan wel over de Havo en het VWO. Welk profiel wil je? Veel, weinig of zelfs helemaal geen wiskunde. Het zijn allemaal mogelijkheden. En dan zit je in de vierde en dan overvalt het veel mensen, dat ze opeens het echt zelf moeten doen. Wat ga je leren, wiskunde of toch nog even die Engelse woordjes uit je hoofd leren. Ook als je bij een snoep automaat staat moet je die keuze maken, toch die lekkere banaantjes of die zoete dropmix? C1 of C7? Meer lezen »

Examenuitslag

Geschreven door WillemWever op June 17th, 2009

‘tGroen.nl feliciteert alle examenkandidaten die geslaagd zijn voor hun eindexamen!

Op de schoolsite van ‘t Groen kan je zien wie er geslaagd is.

Finale leraarspraatprijs 2008-2009

Geschreven door WillemWever op June 15th, 2009

Wat is jouw favoriete quote in de finale?

 • 5 - Van Lindert 20% (42)
 • 1 - Uysnal 18% (38)
 • 2 - Vooijs 17% (35)
 • 9 - Van Deursen 15% (31)
 • 8 - Van Bodegom 14% (28)
 • 3 - Van Gijtenbeek 11% (22)
 • 4 - Scheele 9% (19)
 • 10 - Scheele 8% (17)
 • 6 - Van Deursen 6% (13)
 • 7 - Van der Schaal 5% (10)

Totaal aantal stemmers: 206

Loading ... Loading ...

Dit is de laatste stemronde in de strijd om de leraarspraatprijs 2008-2009. Je kon in deze finale twee stemmen uitbrengen. Om 12.00 uur op vrijdag 26 juni wordt bekend welke leraar de Leraarspraatprijs 2008-2009 heeft gewonnen.

Hieronder zie je de gekozen quotes waar je op kon stemmen. De stemronde is gesloten. Er zijn 255 stemmen uitgebracht door 206 mensen. Van die 255 stemmen heeft dhr. Van Lindert er de meeste gekregen. 42 stemmen waren genoeg om te winnen. Binnenkort ontvangt dhr. Van Lindert de Leraarspraatprijs ‘08-’09.

 1. Uysnal
  Meneer Uysnal komt het lokaal binnen en vraagt hardop: “Is er een examen hier?”
 2. Vooijs
  Tijdens tentamens waar surveillant Van Deursen net is afgelost door Vooijs.
  Vooijs: “Wat een warme billen heeft die man.” Meer lezen »

Leraarspraatvoorronde 4 (snelle ronde)

Geschreven door WillemWever op June 12th, 2009

Wat is jouw favoriete quote in ronde 4?

 • 1 - Scheele 65% (13)
 • 3 - Scheele 20% (4)
 • 2 - Paalvast 15% (3)

Totaal aantal stemmers: 20

Loading ... Loading ...

Omdat er dit jaar een groot tekort is aan quotes en het aantal niet precies goed is zijn er dit jaar maar 4 voorrondes, waarvan drie grote en één kleine. Dat is voorronde 4.  Er kan drie dagen gestemd worden op drie quotes, één daarvan gaat naar de finale door. Uit alle andere voorrondes gaan er drie quotes mee naar de finale. De finale begint op maandag 15 juni om 12.00 uur en eindigt op 26 juni aanstaande eveneens om 12.00 uur.

Hier de drie quotes waarop gestemd kan worden:

 1. Scheele
  Scheele: “Kijk eens niet zo arrogant, alsof je het antwoord wist.”
 2. Paalvast
  Paalvast: “Je moet stil zijn, moet ik het anders in je oor schreeuwen?”
 3. Scheele
  Scheele: “Als je jezelf platbundelt dan kom je hele leuke dingen tegen.”

Vrijdag

Geschreven door WillemWever op June 12th, 2009

5uurVrijdagmiddag, iedereen heeft het weer gehad en een goed gevuld weekend op de bank lonkt weer naar je. De laatste activiteiten rond je af en je stapt op de fiets naar je vertrouwde stekkie.

Iedereen die op vrijdagmiddag serieus durft te doen krijgt geen gehoor, want het is zo goed als weekend. Een enkeling sluit zichzelf op in een klein hokje in een uithoek van de school. Of behangt de school met posters. Maar de school is grotendeels uitgestorven. Een schoonmaker poetst nog een tafel schoon voor de volgende week. Wanneer het tegen vijven loopt in de middag en het werk is gedaan dan is het tijd voor een kopje koffie of iets sterkers. Niet dat er dan nog veel leraren op school zijn. Maar degenen die er zijn maken het dan echt laat. Nog één weekje en dan is het zo goed als voorbij, dan heb ik het over de jengelende kinderen die je er nu, tegen het einde van het schooljaar niet bij kan hebben. Maar dan moeten de tentamens en de repetities nagekeken worden en dan kan er worden gedronken op een weer geslaagd schooljaar.

Filmpjes van Groenrock 2009!

Geschreven door WillemWever op June 11th, 2009

Hier zijn de filmpjes van Groenrock 2009.

Meer filmpjes volgen nog.

De trap der wijsheid en liters vruchtensap

Geschreven door WillemWever op June 5th, 2009

Alsof je aan het staken bent bij de paus. Zo klinkt het. En terecht trouwens omdat te doen. Hij verbiedt mensen om zich te beschermen tegen ongewenste zwangerschappen en SOA’s zoals HIV. Dat vervolgens actief is onder de naam AIDS. Is de paus schuldig aan een massamoord? Je zou het bijna wel denken.
Maar met die trap der wijsheid blijven we gewoon in Nederland en om precies te zijn: in mijn slaap/studeerkamer. Meer lezen »

Leraarspraatvoorronde 3

Geschreven door WillemWever op June 5th, 2009

Wat is jouw favoriete quote in ronde 3?

 • 2 - Uysnal 20% (8)
 • 4 - Van Deursen 15% (6)
 • 7 - Vooijs 15% (6)
 • 10 - Stücken 12% (5)
 • 9 - Scheele 12% (5)
 • 6 - Van Bodegom 10% (4)
 • 3 - Van Bodegom 10% (4)
 • 8 - Van Bodegom 5% (2)
 • 1 - Van der Wiel 2% (1)
 • 5 - Van Deursen -1% (0)

Totaal aantal stemmers: 41

Loading ... Loading ...

Het is even stil geweest, maar dit is de derde voorronde voor de beste leraarspraat van 2008-2009. Een probleem is wel dat ik heel veel quotes tekort kom om nog een vierde en vijfde ronde te maken. Dus heb je nog leraarspraat stuur het in via de reacties hieronder. Geef bij je quote dan aan welke leraar het is.

Maar nu over tot de orde van de dag. Jullie mogen weer stemmen op je favoriete quote. Ik kwam een paar quotes tekort dus ik heb even wat uitspraken uit de oude doos gehaald. Veel plezier en alvast bedankt voor je stem.

De quotes:

 1. Van der Wiel
  Van der Wiel (Een leerling wil een foto van mevrouw Van Gijtenbeek): “Dat lijkt me wel erg leuk voor boven je bed.”
 2. Uysnal
  Meneer Uysnal komt het lokaal binnen en vraagt hardop: “Is er een examen hier?” Meer lezen »