Schoolawards 2009 Review

Geschreven door WillemWever op April 4th, 2009

Radio 538Radio 538 Logo“Voor het eerst in m’n leven dat ik me een loser voel.”
Dat zei onze directeur, vlak na de bekendmaking van de winnaar van de Schoolaward 2009. De winnaar is een school uit Zutphen, het Baudartius college. Voor ons, de ‘verliezers’, kon het eigenlijk niet meer stuk. Een geweldige Check-Out ongeveer twee weken geleden. Zeker toen EliZe uit de 538-limo stapte. Maar helaas werd het een beetje een anti-climax. Eigenlijk was het wel duidelijk, elke school won een prijs en de leukste school zou vast wel goed gekozen zijn door de ‘vakjury’.
Nico is de leukste conciërge van Nederland! En dat is helemaal waar. Een gouden vent die je altijd wel kan vragen voor een doordachte filosofische uitspraak.

“Eigenlijk was die hunk helemaal niet knap, die tweede was veel leuker.”
Dat zeiden twee niet-nader-te-noemen meisjes uit Bus 24. Zoals ik net als zei, elke school won een prijs. Dat Zutphen naast de Schoolaward ook een andere prijs had, was eigenlijk niet vreemd. Het was te voorspellen. Verder maakte het de meisjes niet meer uit, we hadden verloren. Even later werd het onrustig in de bus, een jongen in een andere bus (naar Zutphen) ging met zijn rug naar het raam staan en trok z’n broek naar beneden. Je voelt het dus al aan, hij stond met z’n kont tegen het raam (rijmt bijna). Dat maakt dus ook wel duidelijk dat die Zutphenaren ze niet allemaal op een rijtje hebben.

“De terugreis was echt niet leuk, we zaten met een M4-klas in de bus en ze waren alleen maar aan het schelden en tieren.”
Helaas zijn wij, of een aantal van ons, zo onsportief om die Zutphenaren nog uit te gaan jouwen. Gelukkig zijn het er maar een paar. De show viel ook een beetje tegen, dat zal wel verklaren waarom die klas even wilde laten horen dat het niet klopte. Iets dat zeker een anti-climax was, was dat EliZe deels playbackte. Ze zong wel zelf, maar de geluidsband met haar stem erop draaide even hard mee. Dat die Barry Paf en Frank Dane de hele tijd over dat borsthaar, maakte het er niet leuker op, of vonden de dames het wel leuk? Het viel me op dat er veel rappers waren. Maar ik moet wel toegeven dat Nikki met band echt lekker klonk en toch goed bezig was.

“Sjors, niet lachen, we hebben verloren hoor!”
Achja, wat kan ik er aan doen, als men al zegt dat er geloot zou zijn, dan kan ik niet treurig zijn. Dan hebben we gewoon pech gehad. Het is maar een spelletje. En trouwens we hebben al een geweldig schoolfeest gehad. Correctie: We hebben al drie schoolfeesten gehad en een vierde komt over twee weken. Voor het idee, in vier weken hebben we vier feesten. Dus eigenlijk hebben we niet te klagen, anders gezegd, we zitten gewoon op de leukste school van Nederland…

…alleen dan zonder award.

Geef een reactie