Groenrock 2009 Review

Geschreven door NP op April 20th, 2009
Groenrock

Groenrock

Na twee jaar en een beetje, was het afgelopen vrijdag weer tijd voor Groenrock, de traditionele bandjesavond van ’t Groen. Met weinig bandjes op ’t Groen zelf, was het enige tijd nadenken over welke bandjes er zouden kunnen spelen en na heel veel geregel is het onze eigen Sjors de Ridder gelukt een goede line-up samen te stellen.Damy and friends, Brown Noise, Lithium en schoolband ‘de Groentjes’ waren aanwezig voor een goede avond rocken.

Hoewel de opkomst van Groenrock niet groot was, was Groenrock een gezellige avond. Niet alleen leerlingen van nu, maar ook leerlingen van toen waren aanwezig. Met een goede opening van een band met een gemiddelde leeftijd van drie keer mijn leeftijd, leek het al een vermakelijke avond te worden.

Ondanks het gebrek aan alcohol in het bier, leek er niemand stil te staan. Ondanks het gebrek aan alcohol in mijn cola, kon ik rocken op de nummers die gespeeld werden door Brown Noise. Niet alleen de nummers waren leuk, maar de band zelf leek op te gaan in hun muziek. Met de mooie zangeres en nog leukere gitariste, bijgestaan door de maffe basgitarist en vrij jonge drummer, is Brown Noise hopelijk een bandje dat we zeker terug gaan zien op verschillende evenementen in Vlaardingen en Schiedam.

Lithium, een band geheel bestaand uit oud-leerlingen van ’t Groen was een van de publiekslievelingen. Met fantastische nummers en een klein beetje komedie tussendoor, werd het publiek nog meer vermaakt dan tijdens de optredens hiervoor. Maar met Emiel-San op het podium verwacht je ook niet minder.

Het was inmiddels alweer elf uur en ikzelf was hyperactief door een suikeroverschot veroorzaakt door alle cola en Fanta. Het hoofdoptreden echter moest nog komen. Het eigen bandje van ´t Groen, ´de Groentjes,´ was het laatste optreden en natuurlijk werd het beste bewaard voor het einde. Zonder twijfel zijn de Groentjes de meest getalenteerde muzikanten die we afgelopen vrijdag hebben mogen bewonderen. Een zangeres met rood haar, een zanger met een gitaar, een gitarist met een gitaar, en basgitarist met lang blond haar, een drummer waar ik verder niks over te zeggen heb, een toetsenist die al aardig wat uren bezig was met Groenrock, aangezien hij het allemaal geregeld heeft, en een rapper met een attitude-probleem, beter krijg je het niet. De Groentjes waren dan absoluut ook de besten die het podium betraden. Tegen die tijd waren helaas heel wat minder mensen overgebleven, maar de sfeer was top, netals het optreden.

Over het geheel gezien was Groenrock, ondanks het gebrek aan alcohol in het bier, een leuke en sfeervolle avond, gevuld met jonge talenten die we hopelijk later nog zullen zien in de top 40. De mensen die er vrijdag waren kunnen dan met trots zeggen dat ze erbij waren toen de bandjes nog voor 100 man optraden en ze erbij zullen zijn als de bandjes voor 50.000 man zullen optreden.

De foto’s vind je terug in de gallerij.

Geef een reactie