Geslaagd!?

Geschreven door WillemWever op April 24th, 2009

Er werd afgelopen zaterdag met mij gesproken over mijn laatste georganiseerde activiteit, Groenrock, op het Groen en dat ik daarom de terugblik mocht doen. Ik weet zeker dat  het dan niet een objectieve terugblik zou worden. Ik wil niet overdrijven, klinkt meteen stom, ik heb dit jaar Groenrock georganiseerd. Maar ik zag netals bij andere tradities waar ik te lang aan vasthield. Het heeft geen zin, niemand heeft er schijnbaar nog behoefte aan.

Bij elke gebeurtenis past een lied(je). De Kenia-marathon van anderhalf jaar geleden is herkenbaar voor mij bij het nummer van Blof, Donker Hart. Het is een mooie tekst die praktisch gezien slaat op wat ik tijdens die 24uurs-marathon heb gedaan. Het lukte niet, maar ik heb me ingezet voor iets zinnigs. Nu na Groenrock heb ik een nummer en dan is toch een mooie connectie met het feest.

Sex on Fire orgineel van Kings of Leon werd door Sanne Meulstee en haar bandje (Big Lift) perfect gezongen/gespeeld en dat zit, nu ik dit schrijf in m’n hoofd. Niet om de titel, niet in het bijzonder om de tekst, het liedje algemeen is voor mijn iets waar ik me aan vasthoud als ik aan Groenrock moet denken.

Ik moet niet te persoonlijk gaan schrijven in dit artikel maar ik heb vreemde dingen gedacht over m’n aanstaande examens en na Groenrock over Groenrock. Het waren twee dromen die niet heel erg fijn waren, een nachtmerrie is overdreven. Maar wel zodanig dat het me aan het denken zet.
Ik was in m’n droom te laat voor m’n examen Nederlands, ik dacht die gast (surveillant) doet er wel erg lang over, dan kan ik het toilet nog wel verblijden met een bezoek. Uiteindelijk na een lange omzwerving kwam het er op neer dat ik met een meisje (die ook in het echt bestaat) hand in hand de school weer binnen liep. Zij was ook te laat voor het examen. En dat we met nog wat andere mensen bij Schuddebeurs stonden en zij zei dat ze het te druk had en dat we aan het einde van de week nog maar eens terug moesten komen, omdat haar hoofd er niet naar stond. Maar we konden nog makkelijk aanschuiven bij dat examen Nederlands. Dus er klopte het één en ander niet.
Die andere droom ging over Groenrock. Ik droomde de nacht na Groenrock (in het echt) dat vanalles fout was gegaan en dat er geen redden aan meer was. Gelukkig weet ik het allemaal niet meer precies.

In het echt, begint de spanning een beetje te stijgen. Want die examens komen nu toch wel erg dichtbij. Maar een beetje stress is niet slecht, zeker niet voor mij. Ik heb inmiddels gemerkt als ik niet gespannen ben, dan maak ik teveel fouten. Ik moet gefocused/gefocust? zijn. Even denken voltooid deelwoord, focuste of focusde? Ik weet het niet meer, ik zit al deze hele dag met die dingen te klooien. Het gaat even heel slecht. Ik gok op gefocusd, maar die s staat me niet aan. Toch maar gefocust. Laat maar, terug naar het verhaal. Dus beetje stress is niet slecht. Mogelijke rampscenario’s mogen er best van mij zijn. “Best” is in de woordenschat van meneer Van der Wiel getypeerd als “wauwelwoord”.

Waar wil ik heen, ik had de inspiratie om deze blog te schrijven, omdat ik iets wilde zeggen. Maar misschien is het taktischer om maar gewoon niets te zeggen. Het is persoonlijk, iets wat ik mis. En dacht dat ik het gevonden had. Nog even verder zoeken.

Dit zal één van mijn laatste dingen zijn die ik schrijf voor ‘tGroen.nl. Nadat Jos de nieuwe site is begonnen is voor mij de zaak een soort van af. Ik ben er een soort van klaar mee. Leuk om te vermelden is dat mijn laatste artikel voor ‘tGroen.nl al een jaar klaar ligt. Ik ben het gaan schrijven in de les en heb het telkens iets uitgebreid. Nu is het af denk ik. En dan is mijn schrijfperiode hier voorbij. Dan kan ik beginnen met het afscheid nemen van ‘tGroen.nl. Het is wel aardig om te vermelden dat het artikel begint met een zin van meneer Van der Wiel. Daarna volgt een zinsdeel die ik had verzonnen na de dood van een leerling van onze school uit havo 4 destijds. Ik heb er toen vanaf gezien om dat te publiceren of te gebruiken voor het jaarverslag.

Ik heb dus mijn laatste artikel geschreven in V5. Maar zoals ik eerder zei, na vele artikelen over uitéénlopende onderwerpen is dit toch één van de laatste.

Groenrock was een zeer mooie afsluiting van een intensieve periode in V6.

Geef een reactie