Theater ‘t Groen

Geschreven door WillemWever op March 30th, 2009
theater

Stel je voor je gaat de school binnen, je gaat naar je lokaal en blijft daar voor de komende vijf jaar zitten. Elk uur een nieuwe artiest, dus je zit gebakken in je vijf jaar durende theatervoorstellening. Het zijn net cabaretiers, die leraren van tegenwoordig. De enige truc om als leraar nog geliefd te zijn is om grappig te zijn. Het is eigenlijk de truc voor de leraar om te zorgen dat het publiek bij de voorstelling wordt betrokken. De toeschouwers blijven dan bij de les en je hebt dan geen kind meer aan ze. Maar vijf jaar van de ene in de andere grap te vallen gaat vervelen. Er zijn soms al leerlingen die het na twee jaar voor gezien houden. Dit vinden het te saai of denken dat ze betere dingen kunnen doen in de tijd dat ze op school zitten.

Aan die vijf jaar durende voorstelling zitten voor-en-nadelen. Zoals daar zijn: Het plezier van met je vrienden een leraar gek maken of anderen de lesje leren. De kans bestaat ook nog dat je in tijdens de voorstelling iemand tegen komt die aangrijpt en je van je werk houdt. Iemand die iets met jou wilt delen. In theater ‘t Groen is een nadeel echter wel dat je zelf actief mee moet doen. Ook krijg je opdrachten die je moet maken. Het vervelendste is dat je na die vijf jaar nog wordt getoetst ook! Een toets over alles wat er is verteld in die voorstellingen. Maar gelukkig is dit pas aan het einde. Het is jouw taak om er een leuke voorstelling van te maken. Na die toetsing neemt theater ‘t Groen feestelijk afscheid van je om je terug in het leven te zetten, of eigenlijk op straat te zetten. Na het verlaten van die school waar je vijf jaar eerder was binnen gekomen, laat je een gebouw achter en je iets moois

Geef een reactie