Theater ‘t Groen

Geschreven door WillemWever op March 30th, 2009
theater

Stel je voor je gaat de school binnen, je gaat naar je lokaal en blijft daar voor de komende vijf jaar zitten. Elk uur een nieuwe artiest, dus je zit gebakken in je vijf jaar durende theatervoorstellening. Het zijn net cabaretiers, die leraren van tegenwoordig. De enige truc om als leraar nog geliefd te zijn is om grappig te zijn. Het is eigenlijk de truc voor de leraar om te zorgen dat het publiek bij de voorstelling wordt betrokken. De toeschouwers blijven dan bij de les en je hebt dan geen kind meer aan ze. Maar vijf jaar van de ene in de andere grap te vallen gaat vervelen. Er zijn soms al leerlingen die het na twee jaar voor gezien houden. Dit vinden het te saai of denken dat ze betere dingen kunnen doen in de tijd dat ze op school zitten. Meer lezen »

538 checkout!

Geschreven door Jos op March 23rd, 2009

De checkout van Radio 538 is achter de rug! Vandaag ontving de school namelijk Frank Dane en het School-award-checkout team en dat is waarschijnlijk niemand ontgaan! De checkout is hieronder te zien in het filmpje en de foto’s staan ook online.

Nieuwe foto’s van MuToDa en Voetbal!

Geschreven door Jos op March 21st, 2009
Er zijn weer een aantal nieuwe foto’s beschikbaar van Jan Geleynse! De voetbalwedstrijd Nederland – Italië tijdens de gymles van woensdag 18 maart en de foto’s van MuToDa (Vrijdag) staan online!

Update! Nu nog meer foto’s online! De foto’s van Meneer Brouwer staan hier.Mutoda (foto's door meneer Brouwer)

MuToDa 2009 Review

Geschreven door NP op March 21st, 2009
Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Na weken voorbereiden, lang en veel oefenen, stonden de afgelopen twee dagen weer dansers, zangers en toneel van ’t Groen voor ons op het podium om ons te vermaken met Muziek, Toneel en Dans. Dit jaar echter met een andere opzet dan de jaren hiervoor. In plaats van een groot toneelstuk aan het begin, gevolgd door dans en muziek, werd het toneelstuk gedaan in kleine stukken, werd er alleen muziek gezongen dat bij het toneel past en de dansers deden hun eigen ding.

Meer lezen »

Pollux – Westland Heren 1 wordt 4-3

Geschreven door Jos op March 18th, 2009

De competitiewedstrijd hockey 2e klasse B op zondag 15 maart eindigde na een spannende strijd in 4-3 voor Pollux. De foto’s door Jan Geleynse zijn hier in het album te vinden.

Heren1 pollux-westland

‘t Groen is genomineerd!

Geschreven door WillemWever op March 17th, 2009

Radio 538Radio 538 LogoHet is zover, Frank Dane heeft in zijn radioprogramma bekend gemaakt dat het Groen van Prinstererlyceum genomineerd is voor de 538 Schoolaward! Op de website van 538 staat dat onze school de eerste is van de vijf. Klik hier voor meer!

Leraarspraat 2008-2009

Geschreven door WillemWever op March 12th, 2009

LeraarHeb jij nog leraarspraat, die absoluut in één van de voorrondes van de Leraarspraatprijs moet? Reageer dan op dit artikel met alle leraarspraat die je hebt. Elke vier weken kan je dan stemmen op je favoriete leraarspraat. Winnaars van voorgaande jaren waren onder andere meneer Geleijnse, meneer De Zeeuw en meneer Stans. Alle drie kregen ze een award voor de beste leraarspraat voor dat schooljaar. In de nieuwe GroenVoer kan je die quotes en nog meer leuke uitspraken teruglezen!

Dus stuur al je leraarspraat in!

In het nieuws

Geschreven door NP op March 10th, 2009

NpBisoenNet als vele mensen, kijk ik ook vrijwel dagelijks naar ‘Het nieuws,’ een informatief programma dat ons op de hoogte zou moeten stellen van belangrijke feiten die van algemeen belang zijn, met andere woorden horen wij op die manier geïnformeerd te worden van need-to-know feiten. Onze vrienden van ‘Het nieuws’ echter, hebben een totaal andere blik op wat wij moeten weten dan wij zelf hebben. We worden goed geïnformeerd over politieke zaken, economische zaken en algemene zaken, maar elke aflevering van het nieuws, op speciale bulletins na, bevat ook nutteloze informatie die in principe niet belang is voor het grootste gedeelte van de kijkers. Meer lezen »

538 School awards

Geschreven door WillemWever op March 10th, 2009

538awardsZit jij op de coolste school van Nederland? Organiseert jouw school de gaafste feesten, krijg je les van de leukste leraren en zit je bij de coolste leerlingen in de klas? Stem dan op jouw school voor de Radio 538 Schoolawards 2009! Als jouw school de award wint, organiseert Radio 538 een super vet schoolfeest voor jou, met de DJ’s van Radio 538 en bekende artiesten.

Schakel meteen al je medescholieren in om te stemmen, want de vijf scholen met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Radio 538 Schoolawards 2009 en mogen met hun hele school op 3 april naar de Jaarbeurs in Utrecht komen voor de uitreiking. Tijdens deze uitreiking kun je losgaan met Nick & Simon, Kate Ryan, Nikki, Dio, EliZe, Quintino en Fouradi, want zij komen daar allemaal optreden! Breng dus snel je stem uit! Dat kan je hier doen!

Prutser

Geschreven door WillemWever op March 8th, 2009

Cito logo Dit zou een kort bericht moeten worden. Ik ben aan het prutsen. Ik zit zwaar in de stress, eigenlijk valt dat ook wel weer mee. Maar het gaat allemaal niet, of niet allemaal zoals ik het had gedacht. Over iets minder dan twee weken is er MuToDa, daar tussendoor ben ik bezig met de organisatie van Groenrock. Bovendien schijnt er ook nog zoiets als school te bestaan waarvoor ik een grondige studie moet doen voor een scheikunde practicum. Toch maar maandag nog eens het één en ander vragen. Ook moet m’n PWS (ProfielWerkstuk) af. Ik ben gek. Als ik je zeg dat het maandag a.s. (9 maart) af moet zijn inclusief presentatie, dan ben je het vast met me eens. Ik voel me niet stoer of wat. Gewoon vervelend. Het komt af, maandag heb ik samen met m’n werkpartner een goede presentatie en zorg ik dat ik m’n ei kwijt kan.

Daarnaast hebben alle examenklassen de hele week last van de cito-toets, die ene toets waar ik in groep 8 een score van 546 voor had. Meer lezen »